REACTIES LEZERS

REACTIES ZORGVERLENERS

"Wat een fijn en behulpzaam boek. Het is echt een aanvulling op de boeken die er al zijn en die zich toch weinig richten op het mentale gedeelte. Ik weet zeker dat zwangeren hier veel aan zullen hebben! Het hoofdstuk 'Als je al eerder bevallen bent' vind ik erg goed. Ook het hoofdstuk voor partners is met concrete tips erg behulpzaam.‘

Dit boek geeft een duidelijk en realistisch beeld van de zwangerschap en de bevalling. Naast nuttige en praktische informatie, geeft het je ook zoveel informatie die je in andere boeken niet vindt! Het geeft je volop handvaten om de bevalling met vertrouwen tegemoet te zien en bovendien is er veel aandacht voor de rol van de partner.

Door het hele boek heen word je op verschillende plekken uitgenodigd om over bepaalde informatie die je gelezen hebt na te denken, of een opdracht uit te voeren. Dit geeft het boek iets extra's mee, en de combinatie met oefeningen die via de bijbehorende website beschikbaar zijn maakt het een leuk en interactief geheel!

Zeker een aanrader dus voor alle zwangeren en hun partners, en de ideale manier om goed voorbereid je bevalling in te gaan."

-Renée

"Een ontzettend zinvol en praktisch boek voor zowel zwangere als partner. Heldere info, handige tips, leerzame gedachtenschema's en in combinatie met de werkbladen een uitstekende voorbereiding op de bevalling. Echt een aanrader voor de dames die zichzelf een controlefreak vinden!"
-Charlotte

"Ik wilde je graag nog even bedanken voor het schrijven van je boek. Ik heb het gelezen en vond het prettig om informatie te krijgen die ik in andere boeken niet gevonden had. Jouw schrijfstijl is duidelijk en het boek is heel overzichtelijk. Ondanks een pittige bevalling (mijn dochter lag in kruinligging) kijk ik met een goed gevoel terug. Doordat ik vertrouwen had dat mijn lichaam alles aankon, heb ik mij over kunnen geven aan de pijn van de weeën in plaats van het tegen te werken.'"
-Celine

"Hoewel mijn bevalling erg hectisch verliep, heb ik toch wat aan het boek gehad. Het lukte me om tijdens de weeën niet negatief te denken en me te richten op het opvangen van de wee. Toen ik het moeilijk had, wist mijn man precies de goede woorden te zeggen. We hebben het gewoon samen gedaan.  Het is een fijn boek en ik ga het zeker aan anderen aanraden."
-Evelien

"Ik heb het boek als bevallen spannend is gekocht, als voorbereiding op mijn bevalling. Een zwangerschapscursus heb ik verder niet gedaan.  Ik heb veel aan het boek gehad en ben erg blij dat ik het gelezen heb.Ik vond het duidelijk en goed toepasbaar.  Ik kijk mede door het lezen van het boek  naar tevredenheid terug op mijn bevalling."
-Sandra

 

"De ondertitel van het boek, had van mij wel groter op de kaft gemogen: met vertrouwen in verwachting. Dat is precies wat het boek met mij heeft gedaan. Niet dat ik er heel zenuwachtig over was, maar dit boek heeft me nog een stuk meer zelfvertrouwen gegeven. Onze bevalling is mede daardoor een heel bijzondere gebeurtenis geweest. Het is echt een andere invalshoek dan de overbekende zwangerschapsboeken. Een rustgever, een aanrader, ook voor mensen die het niet heel spannend vinden! Pluspunten: toegankelijk, compleet, inspirerend, praktisch, stimulerend."
-Karin

"Boeken met informatie over zwangerschap en bevallen zijn er genoeg te vinden. Maar wat kun je er nou praktisch mee? Lilian weet waar ze het over heeft: ze is zelf een ervaren verloskundige, én moeder van drie! Met dit boek in de hand kun je dus een hoop andere boeken links laten liggen.

De titel van het boek is 'als bevallen spannend is' maar geldt dat eigenlijk niet voor de meeste vrouwen? Dat bevallen spannend is? Lilian legt op een begrijpelijke manier uit wat je vóór de bevalling al kan doen om het moment supreme beter te laten lopen. Inclusief praktische oefeningen. Kortom, wat mij betreft een aanrader!"
-Hofner

 

"Dit boek geeft van A - Z een duidelijk beeld over zwanger zijn en de bevalling. Heeft heel erg veel praktische tips die zowel tijdens de zwangerschap als de bevalling te gebruiken zijn. Dit boek is niet alleen een aanrader voor de aanstaande moeder maar ook voor de a.s. vader. Zelden zo'n compleet boek gelezen rondom zwangerschap en geboorte."

 -Ibobie

"Top boek! Nu nog in praktijk brengen tijdens de bevalling. :-)"
-Marjolein

 

"Ik vind het een heel fijn boek. Het leest lekker. Ik heb nu veel meer het gevoel dat ik de bevalling onder controle heb."
 -Charlotte


"Heel mooi: een persoonlijk berichtje bij het boek + een extra overzicht die je tijdens de bevalling kunt gebruiken, met alle tips die in het boek staan. Heel erg blij mee!"
-Renske

"In één adem uitgelezen en doorgegeven aan een zwangere vriendin."
-Sandra

"Ik gebruik het boek om zo nu en dan een stuk te lezen. Dan kies ik wat me op dat moment bezig houdt."
-Evelien

"Het boek heeft me geholpen om meer rust te vinden tijdens mijn zwangerschap en met meer zelfvertrouwen de bevalling tegemoet te kunnen zien. Het is beknopt en er staan veel praktische tips en oefeningen in waar je iets mee kunt."
-Ivy

"Wat is het boek mooi geworden. Ik kijk na dit boek heel anders aan tegen bevallen en hoop het nog eens te mogen doen. Complimenten ook voor de illustraties."
-Dianne

 

"Een fantastisch boek voor aanstaande ouders die graag een goede zwangerschaps- en bevallingservaring willen, maar veiligheid ook heel belangrijk vinden. Dankzij dit boek hoeven ze niet te kiezen. Lilian Wirken combineert op een afgewogen manier actuele kennis en up-to-date wetenschappelijke gegevens met veel professionele aandacht voor het welbevinden van de zwangere."

-Prof. dr. Simone E. Buitendijk (Hoogleraar ‘Women’s and Family Health’ LUMC)

 

"Wat heb je een prachtig, helder en veelomvattend boek geschreven. Ik ben er erg blij mee! Toen ik in het boek begon te lezen, leek het wel alsof alles wat ik in mijn cursus gebruik, ook in jouw boek voor mij was opgeschreven ;) kortom het past goed bij mijn lessen 'Zwanger, fit & in balans, zwangerschapsyoga'. Ook het gedeelte over mindfulness vind ik heel duidelijk belicht en toegankelijk gemaakt. Ik vind het een aanrader!"

-Jacqueline Luchtmeijer (docent zwangerschapscursus, yoga en meditatie)

 

"Dit boek is een geweldige aanvulling op de aanwezige boeken voor zwangeren en hun partners. Met praktische invulling worden soms moeilijke onderwerpen als angst en vertrouwen op duidelijke manier besproken. De helderheid en het taalgebruik zullen iedereen aanspreken. Het boek geeft de zwangere vertrouwen in hun eigen bevalling. Uiteindelijk draait het daar om!"

-Judith Schrouf (verloskundige)

 

"Als ervaren verloskundige en onderzoeker naar de veiligheid van verloskundige zorg, heb ik dit boek met bewondering gelezen. Het boek geeft objectieve informatie over veilige zorg tijdens de zwangerschap en bevalling.

Dit boek helpt zwangeren en partners in de huidige, hectische tijd met het maken van keuzes en een rustige voorbereiding op deze prachtige gebeurtenis in het leven. Het boek wijst vrouwen de weg naar de eigen kracht tijdens de zwangerschap en bevalling, maar ook naar een goede en gezonde start voor pasgeborenen!"

-Lucie Martijn (verloskundige en onderzoeker)

"Overzichtelijk en eerlijk, mindful en nuchter lees- en werkboek. Medische materie wordt kort en eenvoudig beschreven. Met een duidelijk en handig hoofdstuk exclusief voor aanstaande vaders!"

-David Borman (klinisch verloskundige en vadertrainer)

 

 "Veel zwangeren denken met angst aan de bevalling en vragen zich af hoe het voor hen zal uitpakken. Voor alle vrouwen is het goed om te weten dat bevallen in Nederland zeer veilig is, of je nu begeleid wordt door een verloskundige of een gynaecoloog en of je nu thuis bevalt of in het ziekenhuis. Ook is het goed om te weten dat een goede voorbereiding op de bevalling loont. Dit boek is een geweldig hulpmiddel bij deze voorbereiding, zodat je weet wat er kan gebeuren, maar vooral wat je zelf allemaal kunt doen om de bevalling goed te laten verlopen."

-Barbara Havenith (gynaecoloog en trainer spoedeisende handelingen)

 

"Ik heb het vanmorgen al aan iemand geadviseerd. En aan een ander dat van Diana Koster. Fijn dat er eindelijk 'iets' is."

-Marjolein (verloskundige)

"Dit boek is een echte aanrader voor zwangere vrouwen. Elk onderwerp vanaf de conceptie tot de nazorg na de bevalling is op een heel praktische manier uitgelegd. Neem daarbij de mindfulness oefeningen die extra rust en vertrouwen geven. Vooral dames en hun partner die onzeker zijn of een vervelende eerdere ervaring hebben gehad krijgen door het lezen van dit boek goede ondersteuning en daardoor vertrouwen."

-Ingeborg Coppens (yoga-docent)

"Als bevallen spannend is heb ik ervaren als een nuttig & informatief boek voor zwangere die zich meer willen verdiepen in de bevalling.

Er staat veel inhoudelijke informatie in, waar zwangere vrouwen ook daadwerkelijk iets aan hebben.

Het is geen gekleurde informatie, maar het zijn feiten over het beloop van een bevalling.

Daarnaast gaat het boek verder in op de gevoelens en angsten die er om de bevalling kunnen zijn. Met leuke en nuttige oefeningen voor de zwangere.

Hierdoor wordt het een persoonlijk boek voor jou bevalling!

Het boek heeft mij weer nieuwe inzichten gegeven om te kijken naar een bevalling en om, om te gaan met de angsten die bij cliënten kunnen spelen.

Daarom dus ook een aanrader voor de verloskundigen zelf."

-Eva Schoenmakers (verloskundige)

"Ik ben zeer lovend over het boek. Het zit goed in elkaar en benoemd ook een stuk (mindful bevallen) wat nog sterk onderlicht is maar zeker de moeite waard. Dit bruikbare boek is echt een aanrader. Mijn complimenten."

-Sylvia Verduin (zwangerschapsdocent)

"Wat een geweldig boek.'Ik kan hier in mijn lessen veel van gebruiken."

-Diana Moonen (Medifa)

 "Een helder en duidelijk geschreven boek dat veel angst en spanningen voor de bevalling weg kan halen. Zonder zweverig te worden helpt het door praktische uitleg en verschillende oefeningen te ontspannen en met meer vertrouwen de bevalling tegemoet te gaan."

-Saskia Buiting (huisarts)

 

 "Een bevalling doormaken heeft een enorme impact. Het is belangrijk goed geïnformeerd dit proces in te gaan. In een tijd waar je door media-aandacht bang en onzeker wordt gemaakt en door een informatiegolf wordt overspoeld, is het fijn om aan de hand genomen te worden en alles op een rijtje te zetten. De schrijfster geeft een realistisch beeld. De verschillende denk-doe-opdrachtjes, QR-codes, verwijzingen naar het wereldwijde web en het stuk over mindfulness maken het echt een boek van deze tijd."

-Conny Versluis (verloskundige)

 

"Gebruik dit boek  als een goede mentale voorbereiding op je bevalling. Tijdens het lezen hoor je de stem van een ervaren verloskundige: Rustig, helder en steunend geeft ze je uitleg en handvaten om je bevalling met vertrouwen tegemoet te zien."

 -Simone Lunshof (gynaecoloog en gynaecoloog POP-poli)

 

"Het is een modern overzichtelijk boek en nodigt uit om te lezen. Het gedeelte over omgaan met stress, spanning, onzekerheid etc...  heeft zoveel meerwaarde dan alle andere boeken. Wij als professionals kunnen dit boek ook goed gebruiken."

-Ingrid Hoosemans (verloskundige)

 

"We hebben zojuist onze bestelling ontvangen. De 2 boeken liggen al in de wachtkamer en de flyers gaan we uitdelen. Mijn collega en ik zagen je boek liggen bij de bijscholing steriele waterinjecties vorige week. Ik heb thuis op de website gekeken en heb het boek meteen zelf besteld. Ik was echt aangenaam verrast! Helder, to the point en zeker niet zweverig. Bedankt! Ik wou dat ik het zo mooi kon zeggen! Gelukkig kan jij het wel mooi zeggen en kunnen wij er onze patienten mee helpen. Ik hoop dat de rest van Nederland het ook oppakt!"

-Lenneke van Oorschot (verloskundige)

"Ik ben erg blij met je boek. Het leest makkelijk en de informatie is prima.Het is een fijn bruikbaar boek. Voor mezelf en voor mijn cursisten. Het overlapt goed met samen bevallen."

-Irma (cursusleidster Samen Bevallen)

 

Als bevallen spannend is
Lilian Wirken

info@alsbevallenspannendis.nl